ФК БЕЛАСИЦА НИЗ ГОДИНИТЕ

НЕВЕРОЈАТНИ МОМЕНТИ ОД 1922 ГОДИНА

Почнувајќи со педесетина иницијатори за формирање на фудбалски клуб и неговото основање во 1922 година, денес ФК Беласица е лидер во цела Источна Македонија.

ФК Беласица

ОСНОВАЊЕ И ПОЧЕТОЦИ

ФК Беласица

ФК БЕЛАСИЦА ВО РЕПУБЛИЧКА ЛИГА

ФК Беласица

СТРУМИЦА ИЗВОР НА ФУДБАЛСКИ ТАЛЕНТИ

ФК Беласица

СТРУМИЧКА ФУДБАЛСКА РЕНЕСАНСА

ФК Беласица

ДОСТИЖНА ЛИ Е ФУДБАЛСКА ЕВРОПА