Франција

НАШИТЕ МЛАДИ НАДЕЖИ ЗАМИНАА ЗА НАНТ, ФРАНЦИЈА

ФранцијаДенеска во 10:00, нашите млади надежи беа испратeни на големиот меѓународен турнир “Reze International” во Нант, Франција. Претседателот им посака среќен пат и успех на турнирот.

Турнирот “Reze International” ќе започне на 2 jуни, а ќе заврши на 4 jуни. На младите таленти на фудбалскиот клуб “Беласица” родени 1999 и 2000 година во групата Б, противници им се фудбалските клубови FC “Nantes”, “USSA Vertou”, “Ligua Pays de la Loire” сите од Франција.

По овој турнир следува уште еден значаен меѓународен турнир за развитокот на младинската школа. Овој турнир ке биде во Марибор, Словенија и ке биде за генерациите 2003, 2004, 2005 и 2006.

Франција  Франција